e-Güvenlik Politikamız

e-Güvenlik Politikamız

25.01.2023 92

 E GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI VE KURALLARI

AMAÇ

·        ·      Köprülü Mehmet Paşa Anadolu Lisesi olarak E güvenlik ile internet, akıllı tahta, bilgisayar ve cep telefonları gibi teknolojik araçları kullanırken öğrenci öğretmen  ve velilerin korunmasını amaçlanmaktadır.

·        · Teknoloji hepimizin yaşamının bir parçası olduğuna göre, her birey riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğrenilmesi konusunda bilinçlendirilmelidir.

·        ·   Politikamız, yönetici, öğretmen, öğrenci ve tüm çalışanlar için hazırlanmıştır ve tüm dijital araç gereç kullanımını ve internet erişimini kapsamaktadır.

 

SORUMLULUKLAR;

·        ·    Mesleki gelişim için olumlu öğrenme aşamasında sorumluluk almak

·        ·    Okulu, tüm çalışan ve öğrencileri korumak için e güvenlik konusunda sorumluluk almak

·        ·    E güvenlik politikalarını geliştirmeye katkıda bulunmak

·        ·    Teknolojiyi güvenli ve sorumlu kullanmak

·        ·    Zarar görüldüğünde ilgili birimi aramak ve bilgilendirmek

OKUL WEB SİTESİ

·        ·    Resmi web sitesinde okulumuzun adres telefon faks ve e posta adres bilgiler bulunmaktadır.

·        ·    Web sitesinde yayınlanacak tüm içerikler okul müdürünün onayından geçtikten sonra bilgi işlem birimi tarafından web sitesinde yayınlanmaktadır.

·        ·    Okulumuzun web sitesi bilgi işlem biriminin sorumluluğundadır ve güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır.

·        ·    Öğrencilerin yüzlerinin net olarak görülmediği fotoğrafları ve isim Soyisim bilgilerinin e güvenlik kurallarınca yayınlandığı çalışmaları velilerin izniyle yayınlanmaktadır.

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI

·        ·   Paylaşılan tüm fotoğraflar videolar ve dokümanlar e güvenlik kurallarına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile yayınlanmaktadır.

·        ·   Yayınlanan tüm öğrenci çalışmaları, fotoğrafları ve  videoları e güvenlik kurallarına uygun şekilde velilerden izin alarak yayınlanmaktadır.

·        ·   Veli izni yanı sıra öğrencinin kendisinin de onayı alınmaktadır.

KULLANICILAR                                                  

·        ·   Öğrenciler web sitesinde yayınlatmak istedikleri video ve fotoğrafları öğretmenlerinin izini ve onayı ile hazırlamalıdır.

·        ·   Hazırlanacak tüm öğrenci etkinliklerinde etkinlik öncesinde velilerden izin alınmalıdır.

·        ·   Video konferans resmi ve onaylanmış siteler aracılığıyla yapılacaktır.

·        ·   Çalışanlar şahsi sosyal medya hesaplarında her tür öğrenci ve çalışan fotoğraf veya videolarını okul yetkili merciinin onayı olmadan paylaşamazlar.

İÇERİK

·        ·   Her tür toplantı veya video konferans faaliyetleri herkesin ulaşabileceği siteler üzerinden yapılacaktır.

·        ·   Video konferans yapılmadan önce tüm katılımcılarla önceden iletişim kurulması gerekmektedir

·        ·   Okul çalışanlarını ve öğrencilerini ilgilendiren tüm içerikler onayı sürecini geçirdikten sonra paylaşılması gerekmektedir.

 

 

İNTERNET VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI

·        ·   Günümüz şartlarında en iyi bilgi kaynağı olan İnterneti okul derslerimize en güvenli şekilde entegre ederek öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın doğru bilgiye ulaşmalarını sağlıyoruz.

·        ·   Öğrencilerimizin internete ulaşımlarını zararlı sitelere girişi engelleyerek sağlamaktayız.

·        ·   Okulumuzda kullanılan tüm bilişim cihazlarını e güvenlik kurallarına uygun şekilde gerekli filtrelemeleri yaparak kullanımı kurum çalışanlarının ve öğrencilerimizin kullanımına güvenli hale getirmiş bulunmaktayız.

·        ·   Tüm çalışanlarımız velilerimiz ve öğrencilerimiz güvenli internet kullanımı konusunda her sene başında bilişim öğretmenleri tarafından  gerçekleştirilen  güvenli interneti kullanımı konusundaki toplantılar sayesinde bilgilendirilmektedir.

·        ·   E güvenlik ve siber zorbalık konusunda gerek etwinning projeleri gerek çeşitli rehberlik çalışmaları yoluyla öğrencilerimiz velilerimiz ve çalışanlarımız  bilgilendirilmektedir.

·        ·   Çevrim içi materyaller ve platformlar öğrenme öğretme etkinliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Ders içeriklerimize uygun şekilde bunları aktif olarak kullanmaktayız.

·        ·   6 Şubat okulumuzda Güvenli internet günü olarak kutlanmaktadır. Okul panolarımız ve web sitemizde yaptığımız etkinlikleri paylaşarak güvenli internet konusunda halka ve velilere farkındalık kazandırmayı amaçlamaktayız.

·        ·   Tüm bilgi teknolojileri ve internet kullanımı ile  ilgili yanlış kullanım şikâyetleri okul müdürüne bilgilendirilecektir.

·        ·   Tüm okul çalışanları kendilerinin ve öğrencilerinin gizlilik ve güvenlik mahremiyetlerini göz önünde bulundurarak paylaşım yapmaları konusunda bilgilendirilir.

·        ·   Yaşanan güvenlik ihlali ile ilgili olumsuzluklarda okul idaresi gerekli yasal işlemleri yapmakla ve yasal süreci başlatmakla sorumludur.

·        ·   Sorunların çözümü için tüm çalışanlar( öğretmen, idareci, personel )veliler ve öğrenciler okul ile birlikte hareket etmekle sorumludur.